Отборите на Марек победи с 1:0 Беласица в дербито от 22-ия

...
Отборите на Марек победи с 1:0 Беласица в дербито от 22-ия
Коментари Харесай

Марек спечели югозападното дерби срещу Беласица

Отборите на Марек победи с   1:0 Беласица в дербито от 22-ия кръг на Втора лига. Единственото попадение в срещата бе дело на Иван Колев  в 51-ата минута.

Двубоят в Дупница започна  равностойно, като първата опция се откри пред гостите от Петрич имаха опция да изненадат своя съперник с рискова офанзива. Вангелов проби доста добре отляво и прати топката във вратарското поле, само че Аксел бе изпреварен и не съумя да стреля.

Постепенно домакините започнаха да нападат по масирано и най-вече по левия фланг на нападението си. Това донесе много проблеми за Атанас Карачоров в защитата на Беласица, който в 13-ата минута получи и първия жълт картон в мача.

Футболистите на Марек пробваха няколко центрирания пред вратаря Георгиев, които обаче не донесоха никаква опасност за него.

В 18-ата минута гостите проведоха доста добра контраофанзива, която приключи със мощен удар на Аксел от границата на наказателното поле. Топката обаче бе блокирана от защитник на Марек и излезе в корнер. Футболистите на домакините имаха съществени искания за нарушаване в центъра на терена преди този момент, само че те не бяха почетени от основния рефер на мача. От ъгловия удар последва доста рисково центриране, само че двама играчи на Беласица се разминаха с топката на далечната греда и не последва изстрел към вратата на дупничани.

В 31-ата минута щабът на Беласица имаше съществени искания за дузпа, които обаче не бяха почетени. Шамкалов бе изведен по левия фланг, напредна добре и опитва центриране в наказателното поле. Веселин Любомиров блокира топката с крайник, като по-късно тя докосна ръката му. Повторенията обаче демонстрираха, че основният рефер няма учредения да уточни бялата точка.

В предпоследната минута на първата част домакините стигнаха до добър късмет. След офанзива отдясно топката бе центрирана в рискова непосредственост до вратата, Колев надигра своя съперник и стреля с глава, само че вратарят на гостите блокира топката на самата голлиния.

Така първата част приключи без голове, макар няколкото положителни благоприятни условия пред двата отбора.

Втората част стартира с добър късмет за домакините. Аксел извърши нарушаване против Джаджаров на границата на наказателното поле и домакините получиха правото да изпълнят директен свободен удар. Капитанът на Марек Близнаков застана зад топката и стреля доста рисково, само че за негово страдание топката мина на сантиметри от десния непряк дирек.

Резултатът в мача бе открит в 51-ата минута след доста груба неточност в защитата на Беласица. Веселин Любомиров съумя да отнеме топката на ъгъла на наказателното поле, напредна няколко метра и пусна пас към Иван Колев, който засече в опразнената мрежа. Това бе първо попадение за Колев с екипа за Марек след прехвърлянето му от Дунав Русе.

Четвърт час преди края на постоянното време футболистите на Марек пропуснаха нова отлична опция. Николай Ганчев излезе очи в очи с вратаря на Беласица, само че мощният му шут бе париран от Кирил Георгиев и излезе в нов ъглов удар.

Пред Запро Динев се разкри най-хубавото състояние за Беласица през втората част, само че бе притиснат от двама бранители на домакините и не съумя да стреля тъкмо от няколко метра.

След тази победа Марек към този момент има 41 точки в актива си и се намира на трета позиция във краткотрайното класиране, до момента в който Беласица е на 14-о място с 24.
 Марек се укрепи с нападател
Марек се укрепи с нападател

Иван Колев се причисли към отбора от Дупница


Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР